Plata in numerar a deconturilor si avansurilor: plafoane, restrictii

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In privinta decontarilor cu angajatii, se aplica urmatoarele reguli si plafoane la tranzactiile cu numerar, asa cum sunt reglementate de Legea 70/2015.

Nu se aplica plafoane pentru plata cheltuielilor de deplasare în interes de serviciu, în limita sumelor cuvenite pentru plata transportului, a diurnei, a indemnizației și a cazării pe timpul deplasării, precum și a cheltuielilor neprevăzute efectuate în acest sens.

Se pot efectua plăți din avansuri spre decontare, în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei, stabilit pentru fiecare persoană care a primit avansuri spre decontare.

La data acordării avansurilor spre decontare, sumele aferente intră în calculul plafonului zilnic prevazut mai jos:

1.plăți către persoane în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 10.000 lei/zi;
2.plăți către magazinele de tipul cash and carry în limita unui plafon zilnic total de 10.000 lei;

Retinem aici ca acest plafon NU se refera la platile de avansuri catre angajati ci despre si despre platile care se fac din avans .Mai precus de platile care se fac catre firme, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesioniști, persoane fizice care desfășoară activități în mod independent, asocieri și alte entități cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane.

Citeste si: Plati si incasari in numerar – plafoane 2024

Comanda acum: GHIDUL TREZORERIEI

Articole similare

Comentariul tau aici