Prejudiciu de 52 milioane lei in domeniul ridesharing

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au descoperit în cazul a trei operatori economici din București și Constanța care activează pe piața de transport alternativ de persoane, indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați.

Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive.
În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii
fiscale.


Articole similare

One Thought to “Prejudiciu de 52 milioane lei in domeniul ridesharing”

  1. Steliana Botea

    Consider ca bonurile/facturile de combustibil nu sunt fictive . 52 mil. lei venit nedeclarat reprezinta cursele facute de masini, ca doar nu merg cu aer. Asa ca sa se hotarasca ori venit+(plus) ori combustibil-(minus)

Comentariul tau aici