Procedura privind stabilirea din oficiu a CAS si CASS datorate de persoanele fizice- O 2547 publicat in 02.10.2019

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In MOF 800/02.10.2019 a fost publicat O 2547/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare .

Prevederi:

Procedura se aplica persoanelor fizice care nu si-au indeplinit obligatia declararii CAS si CASS incepand cu anul 2018 si care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative :

  • au realizat venituri din activitati independente si/sau venituri din drepturi de proprietate intelectuala pentru care datoreaza contributia de asigurari sociale;
  • au estimat pentru anul curent un venit net anual cumulat din veniturile prevazute la lit. a) din una sau mai multe surse si/sau categorii de venituri mai mic decat nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, iar venitul net anual realizat depaseste acest plafon.
  • nu si-au indeplinit obligatiile declarative privind contributia de asigurari sociale datorata pentru anul fiscal de impunere.

Cum va identifica fiscul acest contribuabili ?

Se vor prelua informatii din declaratiile: 256,112, declaratia unica, alte surse de evidenta fiscala.

Ordinul poate fi gasit AICI.

Articole similare

Comentariul tau aici