Propunere legislativa: TVA de 1% la carburanti, in anumite conditii

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

O noua propunere legislativă pentru completarea Codului Fiscal a fost inregistrata la Senat spre dezbatere in 16.06.2022.

Ca element de noutate aceasta prevede ca pentru toate tipurile de carburanţi auto comercializaţi în România, în situaţia în care preţul final la pompă se menţine sub valoarea de 6,5 lei pe litru, se va aplica o cotă de TVA redusă, în valoare de 1%.

Potrivit expunerii de motive, necesitatea acestei masuri vine ca urmare a faptului ca în ultimele 12 luni preţul la benzină a crescut în România de la valoarea medie de 5,67 lei în 17 Iunie 2021 până la valoarea medie de 8,63 lei la data de 13 Iunie 2022 ( o creştere cu aproximativ 52,21%).

Impactul asupra economiei României şi asupra încasărilor la bugetul de stat se estimează că vor fi pozitive în condiţiile în care sectorul transporturilor din România atingea în 2019 un număr de 151.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de 50,2 miliarde de lei, aproximativ 10 miliarde de euro, din care 5 miliarde reprezentau aportul adus de acest sector important la exporturile României.

Propunerea a fost initiata de un grup de senatori si deputati AUR.


Articole similare

Comentariul tau aici