Situatii conectare case de marcat la ANAF: firme suspendate, radiate, case defiscalizate- info ANAF Cluj

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Intr-un comunicat publicat de ANAF Cluj in 28.12.2021 sunt prezentate obligatiile de conectare a caselor de marcat in cateva situatii astfel:

  • utilizați AMEF instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, aveați obligația completării și transmiterii declarației prevăzute în Anexa nr. 2 la ordin, până la termenul anterior menționat.
  • ati depus declaratia F4105, in care ati bifat una din situatiile : furt, disparitie, distrugere, instrainare, defiscalizare NU mai aveti obligatia conectarii la server central ANAF.
  • operatorii economici care figureaza RADIATI, in bazele de date ANAF, NU mai au obligatia conectarii la server central ANAF.
  • operatorii economici care figureaza cu activitatea suspendata (mentiune inscrisa in Certificatul constatator la ONRC) AU obligația de a conecta aparatele de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF,constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei, în conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 11 alin. (1) lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare.

Comunicatul ANAF integral este AICI.

Articole similare

Comentariul tau aici