Speta ANAF: Cum se calculeaza pragul anual consolidat al veniturilor grupului de intreprinderi multinationale exclus?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

ANAF a publicat in 08.05.2023 raspunsul la o intrebare referitoate la modul de calcul al pragului anual consolidat al veniturilor grupului de întreprinderi multinaționale exclus.

Raspuns:

Termenul “Grup MNE exclus” înseamnă un grup căruia nu i se cere să completeze un raport CbC datorită faptului că veniturile anuale consolidate ale grupului din anul fiscal imediat precedent anului fiscal de raportare, astfel cum se reflectă în situaţiile financiare consolidate ale grupului pentru respectivul an fiscal precedent, se află sub pragul definit prin legislaţia naţională de către jurisdicţie şi este corespunzător Raportului 2015, aşa cum ar putea fi acesta modificat ca urmare a revizuirii 2020 preconizate.
Regula de calcul a pragului anual consolidat al veniturilor grupului de întreprinderi multinaționale se aplică în conformitate cu ghidurile OCDE privind impactul fluctuațiilor valutare asupra pragului de depunere de 750 milioane EUR pentru un grup multinațional a cărui entitate-mamă finală este situată într-o altă jurisdicție decât România.

Baza legala:

Legea nr 207 / 2015 articolul 291^3 ANEXA 3 NORME de raportare pentru grupurile de intreprinderi multinationale, SECTIUNEA I – Definitiile termenilor pct.4
Hotararea guvernului nr 387 / 2018 articolul SECTIUNEA I punct 1 lit.e
Ordinul preşedintelui ANAF nr 3049 / 2017 articolul OPANAF nr. 3049/2017

Articole similare

Comentariul tau aici