10 tipuri de inregistrari pe care le poti automatiza in contabilitate

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Felul in care poti decide sa iti dezvolti afacerea in domeniul contabil sau sa iti organizezi mai bine activitatea pentru a face fata unui volum mai mare de munca, daca esti angajat intr-un departament de contabilitate, poate fi abordat diferit: poti alege sa angajezi mai mult personal, pentru a putea sustine volumul crescut sau poti incepe sa automatizezi tot ce se poate in activitatea de zi cu zi.

Mai jos am pregatit o lista de tipuri de note contabile care se pot automatiza, pornind de la facilitatile pe care le ofera SmartBill Conta utilizatorilor:

  1. Inregistrarea facturilor de achizitie/vanzare

Ca sa nu mai inregistrezi manual notele contabile aferente facturilor de achizitie si vanzare, poti alege sa utilizezi SmartBill Facturare si prin sincronizare sa aduci automat notele contabile in SmartBill Conta.

In orice moment, accesand optiunea Sincronizare, vei stii data pana la care s-au sincronizat cele doua module.

2.Inregistrarea amortizarii

O data setate mijloacele fixe in modulul de imobilizari (lucru care se poate face tot automat, o data cu inregistrarea facturilor) amortizarea se inregistreaza automat, conform graficului prestabilit.

Notele de amortizare se gasesc in sectiunea Inchidere de luna si pot fi sterse si refacute ori de cate ori este necesar.

3. Inregistrarea repartizarii cheltuielilor pe conturi de cheltuieli in avans

Descarcarea contului 471 de cheltuieli in avans este o activitate in plus de efectuat pentru orice contabil.

In SmartBill Conta aceasta se poate automatiza in sensul in care la inregistrare a unei facturi pe contul 471, aplicatia propune automat setarea modului de descarcare, prin butonul Configureaza:

Configurarea presupune setarea contului corespondent, a sumei si a numarului de luni. Se poate bifa optiunea de inregistrare a notei acum pe toata perioada.

4.Notele de salarizare

O data introduse pontajele si situatiile specifice lunii curente, dupa calculul salarial se genereaza si notele contabile de salarizare.

Notele contabile se pot vizualiza din dreptul statului de salarii, astfel:

Ca o paranteza, monografia contabila utilizata poate fi configurata de utilizator.

5. Inregistrarea notelor de pe raportul Z si raportate in A4200

Inregistrarea manuala a raportului Z care contine inchiderea zilnica de pe casa de marcat are o alternativa : importul automat al formularului A4200.

6. Inregistrarea automata  extraselor de banca

Pentru firmele care au un volum mare de tranzactii pe conturile de banca, dar nu numai, si pentru cei care vor sa elimine monotonia inregistrarii acestora, exista optiunea de import automat in SmartBill . Pe langa importul sumelor, aplicatia de contabilitate propune dupa un algoritm intern si inchiderea conturilor de furnizori si clienti, contabilizarea comisioanelor si a altor operatiuni care se regasesc pe extras.

7. Inregistrarea borderourilor de la curieri

O facilitatea similara cu cea a importului extraselor de banca este cea a importului borderourilor de la curieri, facilitate importanta pentru cei care activeaza in comertul online.

8. Inregistrarea reevaluarii elementelor in valuta

Un pas important in inchiderea de luna este efectuarea reevaluarii elementelor in valuta, lucru care in SmartBill Conta se efectueaza automat, o data cu rularea operatiunilor de inchidere de luna.

9. Inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli

Ca o particularitate a inchiderilor de venituri si cheltuieli in SmartBill Conta, daca vrei sa deschizi o luna din trecut, nu va trebui sa redeschizi manual toate lunile pana atunci, ci aplicatia le va reschide automat pe toate pana la luna respectiva. In sens invers, la fel va proceda si cu inchiderile de luna, aplicatia va rula automat inchiderile pana la luna dorita.

10. Inchiderea conturilor de TVA

Nu in ultimul rand, avem inchiderea de TVA, care se poate realiza independent de celelalte inchideri – reevaluari, amortizari, inchideri de venituri si cheltuieli.Inchiderile se pot face ori de cate ori este necesar. Pentru a se actualiza notele, cele vechi vor trebui sterse si refacuta inchiderea.

Articole similare

Comentariul tau aici