5 documente contabile cu privire la imobilizari

Articol realizat cu sprijinul CIEL Romania in cadrul programului de informare pentru contabili.

Iata care sunt documentele implicate in gestiunea imobilizarilor si cum le poti genera in aplicatia CIEL Imobilizari V7:

1. Factura de cumparare – documentul care atesta achizitia unui bun de natura imobilizarilor.

1

2. Nota de receptie – un document important care arata faptul ca mijlocul fix a ajuns in cadrul unitatii. In CIEL Imobilizari V7, poti genera nota de receptie direct din factura de achizitii, accesand butonul “Receptie”.

2

3. Avizul de la furnizori

De multe ori se intampla ca mijloacele fixe sa ajunga in gestiunea beneficiarului inaintea facturii.

In aceasta situatie receptia se face pe baza avizului de insotire a marfii.

3

Dupa introducerea datelor de pe avizul de la furnizor, poti genera automat si nota de receptie, exact ca si in cazul facturii.

In CIEL Imobilizari V7, atunci cand primesti factura de la furnizor, nu este necesara reintroducerea informatiilor de pe acest document. Selectezi optiunea “Preluare document” si se deschide o lista cu avizele disponibile din care poti selecta avizul dorit. Ulterior, se preiau automat toate datele de pe acesta, asa cum se poate observa mai jos:

4

 

4.Factura de vanzare

La vanzarea unei imobilizari de gestiune, prin accesarea optiunii “Factura de vanzare cu imobilizari” se deschide fereastra de introducere a datelor in care selectezi numarul sau numerele de inventar care se vor vinde si pretul de vanzare.

In CIEL Imobilizari V7, dupa inregistrarea facturii, nota contabila generata contine atat inregistrarea vanzarii, cat si descarcarea de gestiune:

5

5.Procesul verbal de casare

La iesirea din gestiune a unei imobilizari prin casare se completeaza “Procesul verbal de casare”.

In formular :

·         Alegi numarul de inventar care urmeaza sa fie casat;

·         Completezi comisia de casare;

·         Poti trece in campul “Observatii” motivele casarii

6

Pentru a preveni omisiunile de inregistrare a amortizarii, CIEL Imobilizari V7 te avertizeaza in situatia in care doresti sa casezi un mijloc fix care are amortizare necalculata pe lunile precedente.

In concluzie, utilizand CIEL Imobilizari V7 nu mai mai trebuie sa tii evidente peste evidente in excel si sa intocmesti manual toate documentele . Totul se poate genera la un singur click, pe baza datelor introduse.

In plus, documentele sunt conforme cu prevederile legislatiei referitoare la structura documentelor financiar contabile (Ordinul 3512/2008) si pot fi listate direct din CIEL ori de cate ori este nevoie.

logo_patrat

 

Articole similare

Comentariul tau aici