Cadouri acordate salariatilor cu ocazia Craciunului

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Potrivit Codului Fiscal, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in măsura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 300 lei.

Normele la codul fiscal prevad ca limita de 300 lei se aplica separat pentru cadourile, inclusiv tichetele cadou, acordate pentru fiecare ocazie din cele prevazute.

“In sensul prevederilor art. 76 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal limita de 300 lei se aplica separat pentru cadourile, inclusiv tichetele cadou, acordate pentru fiecare ocazie din cele prevazute, pentru fiecare angajat si pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar si in cazul in care parintii lucreaza la acelasi angajator. Partea care depaseste limita de 300 lei reprezinta venit impozabil din salarii.”

Articole similare

Comentariul tau aici