Cateva activitati contabile bine de facut in trimestrul 4 al anului 2019

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Fiindca ne apropiem de ultimul trimestru al anului 2019, este bine sa planificam cateva activitati generale de verificare:

1.Verificarea incadrarii in plafoanele fiscale – poti gasi aici Cele 8 plafoane fiscale aferente anului 2019

Poate cel mai important plafon fiscal care ar trebui urmarit este plafonul pentru inregistrarea ca platitor de TVA care determina modificari majore in modul de facturare, evidenta fiscala, calcule de costuri s.a.m.d.

2. Daca urmeaza sa efectuezi reevaluarea imobilizarilor la final de an, este bine sa cauti din timp un evaluator care sa se ocupe de aceasta activitate.

3.Inventarierea patrimoniului – in functie de specificul activitatii si de volumul de activitate poti planifica inventarierea si inainte de incheierea exercitiului. Este bine sa planifici din timp data si responsabilii cu aceasta activitate, pentru a nu se ajunge in situatia in care la final de an se suprapune cu concediile pentru sarbatori.

4.Verificarea concediilor de odihna neefectuate si planificarea efectuarii acestora pana la final de an.

Poti citi aici si:

Ce se intampla cu concediul de munca neefectuat?

5. Verificarea realizarii bugetelor pentru anul in curs. Daca lucrezi cu acest instrument de control, bugetul, ultimul trimestru al anului este momentul optim pentru a face o analiza a gradului de realizare/depasire si a cauzelor care au generat acest lucru.

6. Urmarirea indeaproape a situatiei litigiilor in care este implicata entitatea si  urmarirea stadiului lor pana la sfarsit de an pentru a sti daca trebuie facute sau nu provizioane.

7.Verificarea existentei manualului de politici contabile, a manualului de proceduri contabile si de inventariere . Toate acestea le poti gasi in Libraria on-line Contzilla.

8. Arhivarea la zi a tuturor documentelor contabile, organizarea arhivei fizice si electronice.

Articole similare

Comentariul tau aici