Ce reprezinta numarul de ordine in registrul comertului si cum se poate schimba ?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Numarul de ordine din registrul comertului al unei firme este format din:

  • indicativul “J” pentru persoanele juridice;
  • indicativul “F” pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale
  • indicativul “C” pentru societăţile cooperative,
  • codul numeric specific judeţului (de la numărul 1 la 40, precum şi 51 şi 52, de exemplu: 08 pentru Braşov, 12 pentru Cluj, 13 pentru Constanţa, 40 pentru Bucureşti) în care se află situat sediul social/profesional al firmei respective ,
  • un număr de ordine (pentru fiecare an numărătoarea începe de la numărul 1) şi
  • anul în care a fost înmatriculată firma.

Numărul de ordine în registrul comerţului se poate schimba, în funcţie de menţiunile înregistrate în registrul comerţului.

Astfel, în cazul în care sediul social al firmei este mutat în alt judeţ, atunci firma primeşte un nou J/F/C (în funcţie de tipul firmei) cu indicativul judeţului în care a fost mutată (de exemplu: dacă o firmă, persoană juridică, este înmatriculată în Bucureşti, atunci numărul de înmatriculare va începe cu indicativul J40.

În situaţia în care firma va fi mutată în judeţul Călăraşi, atunci aceasta va fi radiată din Bucureşti şi va primi un nou număr de înregistrare în judeţul Călăraşi cu indicativul J51).

Codul unic de înregistrare şi data atribuirii acestuia vor rămâne neschimbate de fiecare dată când este necesară eliberarea unui nou certificat de înregistrare.

Sursa : www.onrc.ro

Articole similare