Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!
Declaratia 205 este Declarația informativă privind impozitul reținut la sursă și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit.
Declarația se completează și se depune de către plătitorii de venituri care au obligația calculării, reținerii și virării impozitului pe veniturile cu regim de reținere la sursă a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru următoarele tipuri de venituri:
- venituri din dividende;
- venituri din dobânzi;
- venituri din lichidarea unei persoane juridice;
- venituri din pensii;
- venituri din premii;
- venituri din jocuri de noroc;
- venituri din alte surse.
Termenul de depunere a declarației
Declarația se completează și se depune anual:
a) până in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat (atentie, aici este o modificare fata de 2020, cand termenul era ultima zi a lunii ianuarie). Cum 28 februarie este intr-o zi de sambata, termenul devine 1 martie 2021.
b) ori de câte ori plătitorul de venit constată erori în declarația depusă anterior, acesta completează și depune o declarație rectificativă.
Rectificarea declaratiei
Declarația rectificativă se întocmește pe tipuri de venit și va cuprinde numai pozițiile corectate, declarate eronat în declarația inițială, sau pozițiile care, în mod eronat, nu au fost cuprinse în declarația inițială.
În cazul în care declarația se corectează prin eliminarea unei poziții declarate eronat în declarația inițială, se va proceda astfel:
a) în tabelul de la secțiunea IV „Date informative privind impozitul reținut la sursă și câștigurile/ pierderile din investiții, pe beneficiari de venit, altele decât cele de la cap. V“, generat pe tipuri de venit, se vor înscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declarația inițială, iar la col. 7-10 se va înscrie cifra „0“ (zero).
b) în tabelul de la secțiunea V „Date informative privind impozitul pe veniturile din dividende“ se vor înscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declarația inițială, iar la col. 3-6 se va înscrie cifra „0“ (zero).
Modul de depunere a declarației
Declarația se completează cu ajutorul programului de asistență și se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Baza legala : Ordinul nr. 48 din 11 ianuarie 2019 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor 205 “Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă și câștigurile/pierderile din investiții, pe beneficiari de venit” și 207 “Declarație informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți”.
nu stiu a aparut programul? ca nu-l gasesc
nu stiu a aparut programul
Buna ziua,
Imi cer scuze, dar eu nu am vazut modificarea termenului de depunere. In lege 5 ord 48 din 2019 nu a fost modificat, deci termenul de depunere ar fi tot 31 ian 2021 cu mentiunea ca fiind duminica, probabil este 01.02.2021.
Este o ordonanta din 31 decembrie 2020
https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/schimbari-fiscale-cu-impact-in-2021-declaratia-unica-tva-esalonare-simplificata-telemunca-pfa-accize-19839791