Deficitul bugetar din ultimii 20 de ani potrivit Eurostat

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Aceste date reprezinta deficitul bugetar al României exprimat în milioane de euro pentru fiecare an în intervalul 2003-2022. Deficitul bugetar reprezintă diferența dintre cheltuielile guvernului și încasările guvernului într-un an fiscal dat. Un deficit bugetar negativ înseamnă că guvernul cheltuie mai mult decât încasează, în timp ce un deficit pozitiv înseamnă că guvernul încasează mai mult decât cheltuie.

Potrivit Eurostat, Romania nu a intregistrat in ultimii 20 ani ani excedent bugetar. Cel mai mare deficit a fost inregistrat in anul 2005, respectiv 640.5 milioane euro iar cel mai mare deficit in anul 2020, respectiv 20374.0 milioane euro. Tot in anul 2020 a inregistrat cel mai mare deficit fata de anul precedent, 2019, respectiv 10,667.5 milioane euro.

Este important de reținut că deficitele bugetare pot avea un impact asupra datoriei guvernamentale și a economiei în ansamblu. Creșterea deficitului poate duce la creșterea datoriei guvernamentale și la presiuni asupra stabilității financiare a țării.

Sursa: Eurostat

Articol realizat de Tiplea Erika

Articole similare

Comentariul tau aici