Depozit garantii gestionare

Depozitul pentru garantii gestionare este un depozit bancar colateral, constituit in baza unui contract de garantie incheiat de angajat cu societatea angajatoare (accesoriu contractului de munca) prin care angajatul constituie o garantie ‘de buna gestiune’ la dispozitia societatii. Un asemenea contract se semneaza de catre angajatii care au drept pentru a angaja patrimonial societatea sau de catre categorii de personal care prin activitatea lor ar putea prejudicial (voit sau in culpa) compania.

De cele mai multe ori aceste garantii sunt constituite in depozite bancare, insa la care angajatul nu are acces decat dupa inchierea contractului de munca sau cu acordul societatii.

Un studiu efectuat de www.contzilla.ro in randul principalelor banci din tara noastra a relevant faptul ca bancile bonifica, pe nedrept, dobanzi mult mai mici pentru depozitele garantii gestionare, probabil bazandu-se pa faptul ca detinatorii acestor depozite sunt clienti captive si nu pot lichida depozitul dupa voia lor. Asadar, in cazul in care aveti constituite astfel de depozite, va sfatuim sa intrebati banc ace dobanda va bonifica si daca nu sunteti multumiti de aceasta sa solicitati firmei angajatoare ca de comun acord sa schimbati banca la care sunt constituite depozitele.

Model contract de garantie gestionara

Articole similare

Comentariul tau aici