Locurile de munca vacante se pot comunica cu ajutorul unei platforme online (ANOFM)

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT

Pe site-ul ANOFM a devenit disponibila o platforma online prin care angajatorii pot declara locurile de muncă vacante în conformitate cu Legea Nr. 76/2002.

Art. 10 al legii mentionate arata ca angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București, în căror rază își au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Legea mai prevede si o sanctiune pentru nerespectarea acestei prevederi: amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.

Platforma este disponibila accesand site-ul ANOFM , sectiunea Servicii online – Angajatori

Platforma se poate accesa direct aici:

https://www.anofm.ro/serviciionline/serviciionlineangajatori.html?agentie=&categ=14&subcateg=1

Agenția Națională pentru Ocupare a Forțelor de Muncă pune la dispoziția angajatorilor Platforma Servicii Online Angajatori , pentru accesarea aplicației S.E.M.M. Sistemul Electronic de Mediere a Muncii pentru declararea locurilor de muncă vacante în conformitate cu Legea Nr. 76/2002 precum și pentru accesarea Registrului electronic de evidenţă a contractelor de Internship în conformitate cu Legea Nr. 176/2018.

Pentru buna funcționare a aplicației, recomadăm utilizarea browserului Mozilla Firefox!
1. Angajatorii care sunt înregistrați în card-profesional.ro vor putea accesa aplicația S.E.M.M. Sistemul Electronic de Mediere a Muncii utilizând credențialele de acces utilizate pe vechea platformă card-profesional.ro și ulterior autentificării (vezi secțiunea 2.AUTENTIFICAREA ȘI MIGRAREA CONTULUI) veți urma pașii de migrarea a contului din vechea platforma card-profesional.ro în noua aplicație https://www.anofm.ro/serviciionline. În cazul în care nu mai dețineți credențialele de acces , vă rugăm să urmații pașii pentru o înregistrare nouă (vezi secțiunea 1. ÎNREGISTRAREA UNUI CONT NOU).


2. Angajatorii care sunt înregistrați pe locuridemuncaharghita.ro vor putea accesa aplicația S.E.M.M. Sistemul Electronic de Mediere a Muncii  utilizând credențialele de acces utilizate pe vechea platforma locuridemuncaharghita.ro și ulterior autentificării veți urma pașii de migrarea a contului (vezi secțiunea 3.MIGRAREA CONTULUI) din vechea platforma locuridemuncaharghita.ro în noua platforma https://www.anofm.ro/serviciionline.În cazul în care nu mai dețineți credențialele de acces , vă puteți recupera credențialele de acces pe platforma locuridemuncaharghita.ro și ulterior reveniți la aplicația S.E.M.M. Sistemul Electronic de Mediere a Muncii  pentru a urma pașii de autentificare și efectuați pașii pentru migrarea contului așa cum este detaliat în secțiunea 2.AUTENTIFICAREA ȘI MIGRAREA CONTULUI.


3. Angajatorii care nu sunt înregistrați pe nici una din platformele menționate la punctele 1 și 2, dar care au o declarație D112 validă aferentă intervalului menționat în formularul de înregistrare, pot accesa aplicația S.E.M.M. Sistemul Electronic de Mediere a Muncii  urmând pașii de înregistrare a unui cont nou (vezi secțiunea 1. ÎNREGISTRAREA UNUI CONT NOU).

În cazul în care nu dețineți o declarație D112 , vă rugăm să vă adresați Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Munca  pentru înregistrare.


4. Angajatorii care sunt deja înregistrați în Registrul electronic de evidenţă a contractelor de internship pot accesa aplicația S.E.M.M. Sistemul Electronic de Mediere a Muncii prin autentificare directă, utilizând credențialele folosite la accesarea Registrului electronic de evidenţă a contractelor de internship.

Articole similare

One Thought to “Locurile de munca vacante se pot comunica cu ajutorul unei platforme online (ANOFM)”

 1. Adrian Popescu

  ,,Art. 10 al legii mentionate arata ca angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București, în căror rază își au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.”

  O imbecilitate .
  Nu mi-am gasit vreodata loc de munca in urma cautarii prin listele ANOFM .
  Imi caut loc de munca oriunde dar nu pe site-ul ANOFM .
  Obligatii stabilite in mod imbecil creeaza justificare pentru existenta unor institutii inutile si a locurilor de munca pentru niste putori care se refugiaza in locuri calde unde nu produc PIB . Doar il toaca .

Comentariul tau aici