Microintreprinderi: excluderea din veniturile impozabile a utilizarii masinii

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Daca pana acum, in versiunea actuala a Codului fiscal se prevedea explicit ca nu reprezinta venit de natura salariala utilizarea masinilor care nu sunt destinate exclusiv activitatii economice, pentru platitorii de impozit pe profit, acum prin propunerea legislativa din 14 august 2019, se propune:

Excluderea din sfera veniturilor impozabile, pentru veniturile din salarii, a folosirii în scop personal a anumitor vehicule care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activitãții economice și se aflã în patrimoniul persoanelor juridice ce aplicã regimul de impozitare a microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activitãți.

Pana acum, in codul fical, la art 76 Venituri din salarii, la alin 4 lit ț) se arata ca nu sunt venituri impozabile avantajele sub forma utilizării în scop personal a vehiculelor pentru care cheltuielile sunt deductibile în cota de 50% conform prevederilor art. 25 alin. (3) lit. l) și art. 68 alin. (7) lit. k). Aceasta prevedere se referea numai la platitorii de impozit pe profit.

Se doreste astfel relementarea unei situatii care a generat pana acum multe intrepretari.

Articole similare

Comentariul tau aici