Modificari Codul de procedura fiscala, PFA, registrul unic de control

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Decontarea utilitatilor pentru sediul inchiriat de la o persoana fizica

Multe entitati functioneaza in sedii inchiriate de la persoane fizice.

MFP vrea ca interactiunea PFA-urilor cu ANAF sa fie exclusiv on-line

Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de act normativ care prevede înrolarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, asocierilor și a altor entități fără personalitate juridică, precum și a persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent, în formele prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 44/2008.

Comunicat CNPP privind numarul biletelor de tratament balnear pe 2021

Având în vedere informațiile eronate apărute în spațiul public cu privire la numărul biletelor de tratament balnear care se asigură în anul 2021, Casa Națională de Pensii Publice formulează următoarele precizări:

Un mod de organizare a documentelor unei firme de contabilitate

In cazul firmelor de contabilitate care administreaza portofolii de clienti, mai mici sau mai mari este esential sa exista o ordine a documentatiei referitoare la clienti si mai mult, documentele necesare in diverse situatii trebuie sa fie usor de obtinut: de exemplu copii dupa certificatul de inregistrare la Registrul Comertului, buletinul administratorului, contractul de servicii de contabilitate, documente care sunt necesare in multiple situatii, mai ales in relatie cu institutiile statului.

Noutati legislative in domeniul organizarilor de evenimente si festivaluri-L 131/2021

In MOF 495 din 12 mai 2021 s-a publicat Legea 131/2021 privind aprobarea OUG nr. 174/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează activitatea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Modificari in procedura de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala (proiect ANAF)

ANAF a publicat in 11 mai 2021 un proiect care vizeaza procedura de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală.

SINTEZA modificarilor aduse Codului de procedura fiscala prin L 123/2021(DGRFP Brasov)

DGRFP Brasov a publicat o sinteza a noutatilor aduse de L 123/2021 Codului de procedura fiscala.

7 pași simpli prin care poți să implementezi bugetul firmei

Un coleg consultant îmi povestea că întreabă antreprenorii și managerii dacă lucrează cu bugete. În cele mai multe cazuri aceștia nu lucrează cu acest instrument și îl percep ca pe ceva foarte complicat de care se cam feresc.

Declaratia unica precompletata -se poate descarca din SPV (comunicat MF)

Pentru sprijinirea contribuabililor, Ministerul Finanțelor anunță că persoanele fizice pot accesa declarația unică (formularul D 212) precompletată în baza informațiilor deja cunoscute de autoritățile fiscale. Acest demers este parte dintr-o serie de măsuri implementate în scopul consolidării și eficientizării Spațiului Privat Virtual.

3 zile libere legale in iunie din care 2 sunt in cursul saptamanii

Pe calendarul zilelor libere oficiale in luna iunie 2021 avem 3 zile libere oficiale:

10 lucruri bine de stiut despre REVISAL: operare, pastrare, transmitere

Azi, pe Facebook – sesiune ANAF de intrebari si raspunsuri privind DU pentru venituri din activitati independente

Azi pe pagina de Facebook a ANAF se deruleaza o sesiune de intrebari si raspunsuri in ce priveste completarea declaratiei unice in cazul veniturilor de activitati independente.

Modificarile aduse de L 123/2021 Codului de procedura fiscala in ce priveste raportarea aranjamentelor transfrontaliere

O noua modificare legislativa publicata in MOF vineri 7 mai 2021 se refera la Codul de procedura fiscala. Este vorba despre Legea nr. 123 din 6 mai 2021 privind aprobarea OG 5/2020 pentru modificarea și completarea Codului de procedură fiscală.

Azi se va discuta in sedinta de Guvern proiectul de modificare a normelor la OUG 111/2010 privind concediul de crestere copil

Pe agenda sedintei de Guvern din 13.05.2021 se afla un proiect de hotarare pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2011.

3 tehnici de controlling pentru maximizarea profitului

Orice firma doreste sa aiba un profit cat mai bun pe care sa-l imbunateasca in timp.

Ce reprezinta registrul unic de control si pentru ce il folosim ?

Registrul unic de control are ca scop evidenţierea tuturor controalelor desfăşurate la contribuabil de către toate organele de control specializate, în domeniile: financiar-fiscal, sanitar, fitosanitar, urbanism, calitatea în construcţii, protecţia consumatorului, protecţia muncii, inspecţia muncii, protecţia împotriva incendiilor, precum şi în alte domenii prevăzute de lege, conform Legii 252/2003.

Articole similare

Comentariul tau aici