Noutati de la Ministerul Muncii: modernizare REVISAL, pensii din strainatate

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Iata mai jos cateva noutati/actualizari din directia Ministerului Muncii, potrivit unor comunicate ale Ministrului Muncii, publicate pe pagina de Facebook:

  • A fost completat si depus la Ministerul Fondurilor Europene un proiect de moderizare a REVISAL. „Ce poate fi mai important pentru IM decât această importantă bază de date, cea care, astăzi, reprezintă parte din justificarea existenței instituției? Una dintre cele mai complexe baze de date din România aflată în administrarea instituției și care ar putea beneficia de fonduri pentru a fi modernizată„ a spus ministrul.
  • Se lucreaza la deciziile restante pentru pensii comunitare din Italia unde exista un număr mare de dosare restante.
  • Au aparut situatii complicate in ce priveste pensiile persoanelor care au muncit în Israel. Acestia au reclamat faptul ca nu primesc pensie dupa anii muncii in respectiva tara. Insa străinii care muncesc în Israel nu au obligația să își plătească contribuțiile la pensii si prin urmare nu sunt asigurati. Ei platesc doar pentru accidente de muncă, maternitate și falimentul angajatorului. Din 2019, Israelul a întrerupt plata pensiilor pentru ne-rezidenții care, deși au muncit între 1995 și 2018, nu aveau contribuții plătite.

Articole similare

Comentariul tau aici