PFA-urile au obligatia desemnarii unei persoane in relatia cu ONPCSB?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

ONPCSB a adus urmatoarea clarificare in ce priveste obligatiile persoanelor fizice in relatia cu Oficiul.

Intrebare:

Cum se aplica exceptia prevazuta la art. 23 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 (persoanele fizice ce au calitatea de entitate raportoare sunt exceptate de la obligatia desemnarii unei persoane in relatia cu Oficiul) ?

Răspuns:

Persoanele fizice si persoanele fizice autorizate, care au calitatea de entitati raportoare, NU au obligtia desemnarii unei persoane in relatia cu Oficiul, DAR au TOATE CELELALTE obligatii prevazute in Legea nr. 129/2019.

PRECIZARE cu privire la completarea rubricilor pentru obtinerea contului pentru raportari on-line, in Sistemul Electronic de Transmisie Date, de catre entitatile raportoare – profesii liberale:

1. Persoanele fizice – profesie liberala selecteaza din lista, la rubrica Tipul entitatii, optiunea Persoana fizica.
2. Persoanele fizice autorizate – profesie liberala selecteaza din lista, la rubrica Tipul entitatii optiunea Persoana juridica; la rubrica Forma de organizare, selecteaza optiunea Persoana fizica autorizata; la rubrica Categorie, alege tipul de activitate desfasurata (de exemplu: persoana care acorda consultanta fiscala sau contabila).
3. Alte entitati raportoare – profesie liberala (de exemplu: cabinete individuale, birouri individuale, societati civile, etc.) selecteaza din lista, la rubrica Tipul entitatii, optiunea Persoana juridica; la rubrica CAEN, selecteaza optiunea Fara cod CAEN.

Articole similare

Comentariul tau aici