Plata zilelor de concediu medical-bine de stiut

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Redam mai jos cateva precizari importante legate de plata zilelor de concediu medical , asa cum sunt prevazute de legislatia in vigoare (OUG 158/2005 privind privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate ):

  • din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate în zile calendaristice, se plătesc zilele lucrătoare. Asadar, concediul medical se acorda pe zile calendaristice, insa pentru calculul sumelor care se cuvin asiguratului se utilizeaza numai zilele lucratoare.
  • indemnizatia de concediu medical o plateste angajatorul, urmand ca acesta sa isi recupereze sumele pe baza unui dosar depus la Casa de asigurari de sanatate. Am primit multe intrebari legate de faptul ca angajatorul nu a platit salariatului aflat in concediu medical indemnizatia. Nu este corect acest lucru.
  • la stabilirea numărului de zile ce urmează a fi plătite se au în vedere prevederile legale cu privire la zilele de sărbătoare declarate nelucrătoare, precum și cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevăzute prin contractele colective de muncă.

Articole similare

Comentariul tau aici