Regulile de desfășurare a activităților de îngrijire personală: frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică -O 1731/2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ordinul nr. 1.731/832/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul economiei, pe durata stării de alertă a fost publicat in MOF 406 din 16.05.2020. Prin acest ordin se aproba regulile de organizare și desfășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate

  1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.
  2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m între oricare 2 persoane apropiate, precum și soluții de dezinfectare a mâinilor.
  3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului că accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,3^ºC, și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.
  4. Personalul angajat este obligat să poarte în permanență mănuși și mască, iar după fiecare client să dezinfecteze instrumentarul și suprafețele de lucru, precum și să își spele și să își dezinfecteze mâinile.
  5. Măștile de protecție utilizate de personal sunt schimbate la un interval de cel mult 4 ore.
  6. Incinta trebuie să fie aerisită cât mai des posibil, la un interval de cel mult 2 ore.
  7. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele de protecție și substanțele dezinfectante necesare.

Articole similare

One Thought to “Regulile de desfășurare a activităților de îngrijire personală: frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică -O 1731/2020”

  1. Elena

    Daaa, și controale cine face? Au apărut și pe însta vedete la coafor fără măști fără nimic.

Comentariul tau aici