SINTEZA : modificari aduse Legii societatilor comerciale prin Legea 120/02.07.2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In MOF 583 din 02.07.2020 s-a publicat Legea 102/2020 care aduce cateva modificari Legii 31/1990 denumita si Legea societatilor comerciale.

Se aduc urmatoarele modificari:

1.De acum persoanele fizice sau juridice poti fi asociati unici in mai multe SRL-uri

Astfel, s-a abrogat art. (14) care arata ca :

  • O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.
  • O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.

Prin urmare se elimina si obligatia de a depune declarația pe propria răspundere privind deținerea calității de asociat unic într-o singură societate cu răspundere limitată la autentificarea actului constitutiv.

2. Se abroga prevederile restrictive privind posibilitatea de a functiona a multor societati in acelasi imobil

Articolul abrogat este : La același sediu vor putea funcționa mai multe societăți numai dacă imobilul, prin structura lui și suprafața sa utilă, permite funcționarea mai multor societăți în încăperi diferite sau în spații distinct partajate. Numărul societăților ce funcționează într-un imobil nu poate depăși numărul de încăperi sau spații distincte obținute prin partajare.

3. Avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor nu este necesar cand administratorii declara ca la sediul social nu se desfasoara activitate.

Se introduce o prevedere noua, prin care avizul privind schimbarea destinației imobilelor colective cu regim de locuință, prevăzut de Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, cu modificările ulterioare, nu este necesar atunci când administratorul sau, după caz, administratorii declară pe propria răspundere faptul că la sediul social nu se desfășoară activitate.

Guvernul urmeaza sa revizuiasca normele metodologice de aplicare a prezentelor modificări în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Articole similare

Comentariul tau aici