TVA la incasare, modificare D700, nr. de salariati impozit micro

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Indeplinirea conditiei privind numarul de salariati pentru impozit 1% micro

Microintreprinderile pot fi impozitate cu o cota de 3% in cazul in care nu au angajati si cu o cota mai favorabila, de 1% din venituri, daca indeplinesc anumite conditii legate de numarul de angajati.

Noul format al D 700 urmeaza sa se aplice din 30.03.2021

In ultimele zile ale anului 2020 s-a publicat Ordinul nr. 4.136 privind modificarea Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3.725/2017 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor și a tipurilor de obligații fiscale care formează vectorul fiscal.

Cum functioneaza o transmitere automata a facturilor in Reteaua SmartBill ?

Cea mai noua facilitate lansata de SmartBill vizeaza transmiterea automata intr-o retea, intre utilizatori ai aplicatiei, a facturilor, astfel incat, cel care primeste factura (cumparatorul) sa o poata prelua automat in gestiunea sa.

Noi reguli pentru inregistrarea in scop de TVA -O 239/23.02.2021

Incepand cu 23.02.2021 se aplica noi reguli pentru inregistrarea in scop de TVA conform art. 316 alin. (1) lit. a), b) si c), potrivit Ordinului 239 din 23.02.2021.

Voucherele de vacanta- stimularea acordarii in domeniul privat prin scaderea lor din impozite – propunere legislativa

O propunere legislativa inregistrata in 17.03.2021 la Senat spre dezbatere vizeaza voucherele de vacanta, mai precis stimularea acordarii acestora in mediul privat prin posibilitatea scaderii lor din impozitul pe profit sau din impozitul pe veniturile microintreprinderilor.

Nou! Se modifica procedura privind inregistrarea pentru TVA la incasare – proiect din 18.03.2021

In 18 martie 2021 ANAF a publicat un proiect legislativ pentru modificarea unor prevederi privind aplicarea sistemului TVA la încasare.

Ce obligatii fiscale ai daca esti persoana fizica si inchirieri un apartament din patrimoniul personal?

In cazul in care esti persoana fizica si ai inchiriat un apartament din patrimoniul personal au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului între părţi şi respectiv până la data de 25 mai, inclusiv a fiecărui an, pentru contractele în curs, în cazul celor care au încheiat contractele respective în anii anteriori.

Transferul rezervei din reevaluare din 105 in 1175

O 1802/2014 arata la punctul 109 ca surplusul din reevaluare inclus în rezerva din reevaluare este capitalizat prin transferul direct în rezultatul reportat (contul 1175 “Rezultatul reportat reprezentând surplusul realizat din rezerve din reevaluare”), atunci când acest surplus reprezintă un câștig realizat.

Aplicarea sistemului TVA la incasare- tranzitia intre vechiul si noul plafon

Prin Legea nr. 296/2020 au fost modificate prevederile Codului fiscal, intenția fiind ca, începând cu 1 ianuarie 2021, persoanele impozabile a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent și în anul în curs nu a depășit plafonul de 4.500.000 lei să poată opta pentru aplicarea sistemului TVA la încasare începând cu prima zi a perioadei fiscale următoare celei în care şi-au exercitat opțiunea.

ANAF a actualizat modelele de completare a declaratiei unice

ANAF a publicat pe site-ul propriu cateva modele de completare a declaratiei unice, astel:

Situatii care conduc la suspendarea CIM

Suspendarea CIM poate interveni in urmatoarele modalitati :

Propunere de modificare a Legii privind venitul minim garantat

In 11 martie s-a inregistrat la Senat spre dezbatere o propunere legislativa de modificare si completare a Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Printre initiatorii propunerii se afla si Violeta Alexandru, fost ministru al muncii.

Proiect de modificare a normelor la IMM Factor si IMM Leasing

MFP a publicat in 17-18 martie 2021 doua proiecte legislative pentru modificarea normelor de aplicare a celor doua programe: IMM Factor si IMM Leasing.

S-a publicat IPC utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit – pe 2021

In MOF 258 din 15 martie 2021 s-a publicat Ordinul nr. 267 din 2 martie 2021 privind indicele prețurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăților anticipate în contul impozitului pe profit anual.

ANAF actualizeaza documentele utilizate in inspectiile Antifrauda, sigiliile utilizate

ANAF a publicat in 17 martie mai multe proiecte legislative care vizeaza:

Articole similare

Comentariul tau aici