Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!
Pe data de 23 iulie a fost verificata statiunea Mamaia de catre ANPC , fiind obiectul controlului 5 operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 40.000 de lei și 4 avertismente.
Activitatea a 2 cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar.
Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:
- comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită;
- comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă;
- comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare;
- utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare;
- utilizarea bureților de sârmă;
- utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată;
- lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate;
- schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător;
- utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică;
- utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai;
- prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare;
- lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior;
- lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit;
- existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor;
- utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat;
- depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment;
- utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui;
- închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate;
- lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil;
- comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare;
- utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți;
- existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.