Amenzi ANPC pe litoral. De ce sa te feresti?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Pe data de 23 iulie a fost verificata statiunea Mamaia de catre ANPC , fiind obiectul controlului 5 operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 40.000 de lei și 4 avertismente.

Activitatea a 2 cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar.

Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:

  • comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită;
  • comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă;
  • comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare;
  • utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare;
  • utilizarea bureților de sârmă;
  • utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată;
  • lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate;
  • schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător;
  • utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică;
  • utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai;
  • prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare;
  • lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior;
  • lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit;
  • existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor;
  • utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat;
  • depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment;
  • utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui;
  • închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate;
  • lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil;
  • comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare;
  • utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți;
  • existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.

Articole similare

Comentariul tau aici