Amenzi GDPR de 10.000 euro in iunie 2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sactionat mai multe companii in luna iunie 2020 pentru nerespectarea regulamentului de protectie a datelor cu caracter personal, aplicand amenzi de 10.000 euro, astfel:

  • 4.000 euro Enel Energie Muntenia SA, investigația fiind demarată ca urmare a unei plângeri prin care petentul a sesizat încălcarea securității și confidențialității datelor cu caracter personal de către Enel Energie Muntenia SA, prin transmiterea unor documente ce conțineau datele sale personale unui alt client Enel, utilizând poșta electronică. În cursul desfășurării investigației s-a constatat că  operatorul nu a luat suficiente măsuri de securitate și confidențialitate care să prevină divulgarea accidentală a datelor cu caracter personal către persoane neautorizate, încălcându-se prevederile art. 32 din RGPD.
  • 3.000 euro – Telekom Romania Communications SA – petentul a reclamat utilizarea frauduloasă a datelor personale la încheierea unor contracte pe numele său de către Telekom Romania Communications SA. În cursul desfășurării investigației Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul nu a implementat suficiente măsuri de securitate care să includă verificarea exactității datelor personale colectate telefonic (la distanță) în scopul încheierii contractelor.Acest fapt a condus la o prelucrare ilegală a datelor petentului prin încheierea unor contracte de abonament pe numele său, folosind datele personale din contractul preexistent, fără verificarea corectitudinii acestora, contrar obligațiilor prevăzute de art. 32 din RGPD.
  • 3.000 euro Estee Lauder Romania SRL -sancțiunea a fost aplicată operatorului ca urmare a unei plângeri prin care s-a reclamat prelucrări ilegale de date prin dezvăluirea și, respectiv, colectare de date personale (numele, prenumele, numărul de telefon, data nașterii și informații privind starea de sănătate), fără consimțământ sau alt temei legal.

Articole similare

Comentariul tau aici