Amenda GDPR de 15.000 euro in urma unui concurs desfasurat pe Facebook

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 23.06.2020 o investigație la o firma din Romania pe care a sanctionat-o cu amenda in cuantum de 72.642 lei, echivalentul a 15.000 EURO. Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unei notificări privind încălcarea securității datelor cu caracter…

Mai mult

Amenzi GDPR de 10.000 euro in iunie 2020

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sactionat mai multe companii in luna iunie 2020 pentru nerespectarea regulamentului de protectie a datelor cu caracter personal, aplicand amenzi de 10.000 euro, astfel: 4.000 euro Enel Energie Muntenia SA, investigația fiind demarată ca urmare a unei plângeri prin care petentul…

Mai mult

Noi amenzi legate de GDPR – doua centre medicale, o frizerie, Telekom

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Autoritatea Națională de Supraveghere in domeniul GDPR a lansat cateva noi sanctiuni in acest domeniu, astfel: 18.12.2019 ANS a finalizat în data de 25.11.2019 o investigație la operatorul Telekom Romania Mobile Communications SA, constatând  următoarele: încălcarea dispozițiilor art. art. 32 alin. (1) lit. b) și art. 32 alin. (2) din Regulamentul General privind…

Mai mult

Amenzi pentru incalcarea GDPR- ING, Fan Courier, Tarom

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! 29 noiembrie 2019 Operatorul SC CNTAR TAROM SA a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 95.194 lei, echivalentul a 20.000 EURO. Sancțiunea a fost aplicată operatorului ca urmare a faptului că acesta nu a implementat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a se asigura că orice persoană fizică care acționează sub autoritatea acestuia…

Mai mult

GDPR pentru pregatirea documentatiei la angajare

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT! Incepand cu data de 25 mai 2018 a devenit aplicabil si in Romania, Regulamentul European 2016/679 privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR). In procesul de angajare a salariatilor, angajatorul are nevoie si trebuie sa solicite viitorului angajat cateva date cu caracter personal in vederea intocmirii contractului individual de munca, a…

Mai mult

Prelucrarea datelor cu caracter personal – documentatie angajare

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT! Incepand cu data de 25 mai 2018 a devenit aplicabil si in Romania, Regulamentul European 2016/679 privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR). In procesul de angajare a salariatilor, angajatorul are nevoie si trebuie sa solicite viitorului angajat cateva date cu caracter personal in vederea intocmirii contractului individual de munca, a…

Mai mult

Regulamentul GDPR in vigoare de astazi 25.05.2018 !

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT! Incepand de astazi, 25 mai 2018 intra in vigoare Regulamentul nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Iata mai jos in ce consta acest regulament: “Protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter…

Mai mult