Atentie! S-au modificat formularele pentru solicitarea somajului tehnic

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In MOF 350 din 06.04.2021 s-a publicat Ordinul 214 pentru aprobarea modelului documentelor prevăzute la art. 53.1 alin. (12) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii.

Potrivit art.53.1 din Codul muncii, in cazul suspendării temporare a activității și/sau a reducerii acesteia ca urmare a decretării stării de asediu sau stării de urgență potrivit art. 93 alin. (1) din Constituția României, republicată, salariații afectați de activitatea redusă sau întreruptă, care au contractul individual de muncă suspendat, beneficiază de o indemnizație plătită din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat în vigoare, pe toată durata menținerii stării de asediu sau stării de urgență, după caz.

Art. 1. — Se aprobă modelul cererii, al declarației pe propria răspundere și al listei persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizația prevăzută la art. 53.1 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, reglementate la art. 53.1 alin. (12) din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Articole similare

Comentariul tau aici