Cateva clarificari privind concediile medicale initiale si in continuare

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Prin certificat de concediu medical iniţial se înţelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeşte un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeşte un concediu medical anterior neîntrerupt pentru afecţiuni diferite.

Prin certificat de concediu medical în continuare se înţelege orice certificat care prelungeşte un concediu medical anterior neîntrerupt pentru aceeaşi afecţiune.

Ce inseamna aceste lucruri?

  • Daca de exemplu ai un concediu medical din 1-10 iulie pentru o afectiune si din 11-20 ai tot un concediu medical dar pentru alta afectiune, atat concediul medical 1 cat si concediul medical 2 vor fi considerate concedii intiale, datorita faptului ca sunt pentru afectiuni diferite;
  • Daca ai un concediu medical din 1-10 iulie si apoi alt concediu medical din 13-20 iulie, pentru aceeasi afectiune, acestea se considera tot initiale, ambele, fiindca exista intrerupere intre 11-12 iulie.

Baza legala: Ordinul nr. 233/125 din 14 martie 2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical şi a instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza cărora se acordă indemnizaţii asiguraţilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate

SALARIZARE PAS CU PAS, GHIDUL COMPLET IN SALARIZARE

Articole similare

Comentariul tau aici