Ce se modifica in calculul impozitului pentru cladirile cu utilizare mixta in proprietatea persoanelor fizice prin O 8/2021?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In cazul cladirilor cu destinatie mixta aflate in proprietatea persoanelor fizice, se elimina conditia ca cheltuielile cu utilitatile să nu fie înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică .

Astfel, in cazul clădirilor cu destinaţie mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează prin însumarea impozitului determinat pentru suprafața folosită în scop nerezidențial, indicată prin declarație pe propria răspundere, prin aplicarea cotei asupra valorii impozabile , fără a fi necesară stabilirea valorii prin depunerea raportului de evaluare.

Inainte de O 8/2021)Dupa O 8/2021:
În cazul clădirilor cu destinaţie mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează prin însumarea:
b) impozitului determinat pentru suprafaţa folosită în scop nerezidenţial, indicată prin declaraţie pe propria răspundere, şi cu condiţia ca cheltuielile cu utilităţile să nu fie înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică, prin aplicarea cotei stabilite conform art. 458 asupra valorii impozabile stabilite conform art. 457, fără a fi necesară stabilirea valorii prin depunerea documentelor prevăzute la art. 458 alin. (1).
În cazul clădirilor cu destinaţie mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează prin însumarea:
b) impozitului determinat pentru suprafața folosită în scop nerezidențial, indicată prin declarație pe propria răspundere, prin aplicarea cotei menționate la art. 458 asupra valorii impozabile determinate potrivit art. 457, fără a fi necesară stabilirea valorii prin depunerea documentelor prevăzute la art. 458 alin. (1).

Articole similare

Comentariul tau aici