Comunicat MF si ANAF: aplicatia de monitorizare GPS e-Transport

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

MF și ANAF anunță intr-un comunicat publicat in 02.07.2024 finalizarea aplicației e-Transport, prin intermediul căreia sunt monitorizate transporturile rutiere pe teritoriul național ale bunurilor cu risc fiscal ridicat și transporturile rutiere internaționale de bunuri.
Aplicația a fost deja încărcată pe platformele Apple Store și Google Play și este în proces de avizare, urmând ca până la cel târziu 15 iulie 2024 să fie operațională și să poată fi descărcată de utilizatori.
Va exista o perioada de testare intre 15 iulie 2024 – 31 august 2024.Astfel, prevederile art. 13^1 lit. d) și e) din OUG nr. 41/2022 se vor aplica începând cu data de 1 septembrie 2024.
Reamintim că pentru monitorizarea transporturilor de bunuri, Sistemul RO e-Transport preia date din sistemele de poziționare GPS, în situația în care autovehiculele de transport marfă sunt dotate cu astfel de sisteme. Pentru aceste situații, pe site-ul MF, pe pagina RO e-Transport au fost încărcate specificațiile tehnice necesare.
În caz contrar, autovehiculele trebuie să fie dotate cu un dispozitiv de tip telefon mobil care utilizează tehnologii de poziționare și transmisie de date prin satelit, pe care este instalată aplicația, dezvoltată de CNIF.
Operatorul de transport rutier are obligația să asigure transferul datelor de poziționare a vehiculului de transport care fac obiectul declarației din sistem, pe toată durata traseului de transport al bunurilor care fac obiectul monitorizării prin RO e-Transport.

Amânarea sancțiunilor pentru operatorii economici autorizați


prin OUG 87/2024 s-a amânt aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația e-Transport până la 1 ianaurie 2025, doar pentru operatorii economici autorizați potrivit prevederilor art. 38 din Regulamentul (U.E.) nr. 952/2013.

Citeste : Amenzi e-Factura incepand cu 1 iulie 2024

Articole similare

Comentariul tau aici