Contabilitatea barurilor de noapte. Impozitarea veniturilor. Obligatiile angajatorului.

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Prevederi fiscale:

Potrivit Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, art. 18, reprezentand regimul special pentru contribuabilii care desfășoară activități de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, și în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru activitățile prevăzute în acest articol este mai mic decât 5% din veniturile respective, sunt obligați la plata impozitului în cotă de 5% aplicat acestor venituri înregistrate.

Potrivit normelor prevazute la acest articol din Codul Fiscal:

Veniturile și cheltuielile sunt cele înregistrate în contabilitate potrivit reglementărilor contabile date în baza Legii contabilității nr. 82/1991, precum și orice alte sume care, din punct de vedere fiscal, sunt elemente similare veniturilor și cheltuielilor.

Prevederi ale legislatiei muncii

Munca prestata intre orele 22.00 – 06.00 se considera munca de noapte.

Potrivit Codul Muncii, art. 125 alin. 2, salariatii care muncesc pe timp de noapte nu este suficient sa lucreze in intervalul orar 22.00 – 6.00, ci trebuie sa cumuleze un anumit numar de ore, respectiv:

a) efectueaza munca de noapte cel putin trei ore din timpul sau zilnic de lucru;

b)  efectueaza munca de noapte in proporţie de cel puţin 30% din timpul sau lunar de lucru.

Care sunt obligatiile angajatorului ?

  • Angajatorul care utilizeaza in mod frecvent munca de noapte este obligat sa informeze inspectoratul teritorial de munca;
  • Are obligatia efectuarii unui examen medical gratuit inainte de inceperea activitatii si, dupa aceea, periodic pentru angajatii sai.

Articole similare

Comentariul tau aici