Contract de munca de 0 ore- derogare de la definitia muncii cu fractiune de norma(proiect)

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT

In data de 08.06.2022 s-a inregistrat la Senat spre dezbatare un proiect legislativ pentru care s-a solicitat procedura de urgenta si care vizeaza modificarea art 103 din Codul Muncii, articol care defineste munca cu timp partial.

In prezent, art, 103 prevede ca salariatul cu fracțiune de normă este salariatul al cărui număr de ore normale de lucru, calculate săptămânal sau ca medie lunară, este inferior numărului de ore normale de lucru al unui salariat cu normă întreagă comparabil.

Prin proiect se introduc urmatoarele modificari:

Art. 103. (1) Salariatul cu fracţiune de normă este salariatul al cărui număr de ore normale de lucru, calculate săptămânal sau ca medie lunară, este inferior numărului de ore normale de lucru al unui salariat cu normă întreagă comparabil.
(2) Prin derogare de la regula prevăzută la alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract de zero ore, munca fiind prestată doar la cererea angajatorului.
(3) Contractul de zero ore este acel contract prin care angajatorul nu este obligat să garanteze un număr minim de ore pe săptămână, iar angajatul poate să nu accepte munca în momentul în care i se cere, programul de muncă fiind în întregime flexibil.
(4) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, conform numărului de ore consemnate de către angajator în pontaje, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Articole similare

Comentariul tau aici