Controalele Antifrauda arata ca exista in continuare un numar mare de contribuabili care nu respecta obligatia de dotare cu AMEF

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Constant, rezultatele publicate de Antifrauda arata ca pe primele locuri in randul abaterilor identificate in teritoriu se afla nerespectarea obligatiei de dotare si utilizare AMEF.

In ultimul raport, publicat in 7 iunie 2022 pentru primele 5 luni ale anului, se arata ca au fost dispuse suspendări de activitate la un număr de 186 contribuabili, din care 168 contribuabili pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale (153 suspendări pentru nedotare AMEF, 14 suspendări pentru neutilizare AMEF) și 19 contribuabili pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015.

Potrivit OUG 28/1999, constituite contraventie neîndeplinirea obligației operatorilor economici de a se dota cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziționate numai de la distribuitori autorizați sau unități acreditate pentru comercializare.

Aceasta se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei, precum și cu suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, organului constatator, precum și confiscarea sumelor pentru care nu au fost emise documente justificative.

Articole similare

Comentariul tau aici