Declaratie beneficiari reali, situatii financiare, TVA 5 %

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Propunere de aplicare a cotei de TVA de 5% pentru lemnul de foc pentru populatie

O propunere recenta de modificare a Codului fiscal se refera la art. 291 alin.(3) prin completarea listei de tranzactii pentru care se poate aplica cota redusa de 5% cu o noua pozitie:

Ce trebuie sa stii daca inchiriezi in scop turistic camere din locuinta personala? (material DGRFP Brasov)

DGRFP Brasov a publicat in 20 mai 2021 un material util cu privire la impozitarea veniturilor din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală.

Amenzi la declaratiile de TVA: 300, 390, 394

Nedepunerea declaratiilor de TVA : 300, 390, 394 , depunerea lor cu intarziere sau cu erori are urmatoarele consecinte in situatia firmelor:

ANAF a actualizat calendarul fiscal pe iunie 2021

ANAF a publicat in 25.05.2021 lista obligatiilor fiscale scadente in iunie 2021.

Administrarea depunerii declaratiilor fiscale, corelarea cu vectorul fiscal

In activitatea firmelor de contabilitate, un aspect administrativ important, la final de perioada, este reprezentat de depunerea declaratiilor fiscale, respectand vectorul fiscal, urmata de arhivarea recipiselor primite dar si de anumite verificari in SPV.

Guvernul analizeaza in prima lectura posibilitatea acordarii unor indemnizatii pentru PF cu drepturi de autor incepand cu iunie 2021

Pe ordinea de zi din 27.05.2021 a sedintei de Guvern se analizeaza, la prima lectura, proiectul unei OUG care urmareste completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă

Vechimea in munca la PFA – propunere legislativa

O propunere legislativa care vizeaza PFA-urile a fost inregistrata la Senat spre dezbatare in 26.05.2021.

Care sunt situatiile in care inceteaza executarea silita?

Codul de procedura fiscala prevede la art. 234 din Codul de procedura fiscala ca executarea silita inceteaza daca:

Codul fiscal in format electronic- actualizat 27.05.2021

ANAF a actualizat Codul fiscal in format electronic in 27.05.2021.

Propunere de extindere a cotei TVA de 5% si asupra cartilor in format electronic, audio, multimedia

O propunere de modificare a Codului fiscal inregistrata la Senat spre dezbatere in 27.05.2021 vizeaza art. 291 alin (3) lit a) din Codul fiscal care arata in prezent ca se aplica cota redusa de TVA de 5% pentru:

Precizari MMPS: cresterea stagiului minim de cotizare si eliminarea pensionarii anticipate

Precizările MMPS privind informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la intenția de majorare a stagiului minim de cotizare

Contractul Colectiv de Munca negociat cu imbuteliatorul bauturii Pepsi-Cola trebuia inregistrat la MM, nu la ITM Bucuresti

Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al S.C. Quadrant Amroq Beverages S.R.L. ar fi trebuit înregistrat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, conform legii, nu la Inspectoratul Teritorial de Muncă, întrucât a fost negociat și încheiat din partea salariaților cu o federație reprezentativă la nivel de grup de unități.

ANPC – controale privind siguranta jucariilor- 73,4% din cei verificati au inregistrat abateri

ANPC a desfasurat o actiune de control la nivelul intregii tari în perioada 06-19.05.2021 avand ca tematica respectarea legislatiei privind siguranta jucariilor.

Includerea elementelor suplimentare de contributivitate in calculul pensiei -proiect MMuncii

Ministrul Muncii a anuntat intr-un comunicat pe pagina personala de Facebook ca la Ministerul Muncii se pregateste un ordin prin care se va introduce obligativitatea ca toate datele care atestă factori suplimentari de contributivitate să fie introduse în dosare, de către casele județene de pensii, pentru a avea o bază de date completă, digitală. În paralel cu procesul tehnic de digitalizare a informațiilor din dosare, se va continua procesul de elaborare a unei noi legi a pensiilor.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani atat pentru femei cat si pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia

In ceea ce privește informația lansată în spațiul public, potrivit căreia ”Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani”, atragem atenția că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii.

Ministrul Economiei, despre Masura 2 – ar putea fi finantate 17.000 cereri cu fondurile de la Masura 3

La finalul sedintei de Guvern din 27.05.2021 a avut loc si o sesiune de intrebari si raspunsuri cu reprezentatii Guvernului. Una dintre intrebari face referire la stadiul Masurii 2.

Update! Proiectul OUG privind depunerea declaratiei privind beneficiarii reali -pe ordinea de zi a Guvernului 27.05.2021

Pe ordinea de zi a sedintei de Guvern din 27.05.2021 se afla si proiectul de OUG prin care se amana depunerea declaratiei privind beneficiarii reali pana la 1 octombrie 2021.

Procedura de implementare a schemei de ajutor pentru HoReCa -varianta finala (24.05.2021)

Proiectul procedurii de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19 in varianta finala a fost publicat pe site-ul Ministerului Economiei in 24.05.2021.

Noi masuri de relaxare de la 1 iunie 2021

La finalul sedintei de Guvern din 27.05.2021 in declaratiile de presa s-a anuntat aprobarea urmatoarelor masuri de relaxare incepand cu 1 iunie 2021:

Util! Excel – calcul diferente intre 2 zile calendaristice in Excel

Iata mai jos o functie utila in Excel atunci cand dorim sa calculam diferenta intre doua date calendaristice: DATEDIF.

Articole similare

Comentariul tau aici