Extinderea cotei de 5% si asupra transportului public

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT

O initiativa legislativa inregistrata la Senat spre dezbatere in 31.05.2022 vizeaza extinderea cotei reduse de 5% si asupra altor tipuri de servicii, astfel:

  • serviciile referitoare la transportul de persoane şi transportul bunurilor care le însoţesc, cum ar fi bagajele, bicicletele, inclusiv bicicletele electrice, autovehiculele sau alte vehicule, sau prestarea de servicii legate de transportul de persoane.

Extinderea cotei reduse si asupra acestor servicii este prevazuta a intra in vigoare incepand cu anul 2023.

Potrivit notei de fundamentare, în contextul războiului din Ucraina si a creşterii preţurilor la combustibili, în special motorină, având în vedere că această creştere pune presiune pe operatorii de transport de persoane, şi implicit pe bugetele de stat / locale /judeţene din care sunt sau ar trebui subvenţionaţi, se propune reducerea TVA pentru serviciile publice de transport de persoane.

Astfel, se asigură şi o stimulare a mobilităţii cetăţenilor şi o încurajare a transportului public de persoane. In acest caz, ar trebui să scadă şi cererea individuală de carburant ceea ce ar trebui să conducă la scăderea preţurilor în acest sector.

Articole similare

Comentariul tau aici