In ce stadiu se afla recalcularea pensiilor 07.04.2021

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

La finalul sedintei de Guvern din 07.04.2021, Ministrul Muncii a dat cateva detalii referitoare la stadiul recalcularii pensiilor.

Potrivit informatiilor furnizate, „în momentul de față, sunt 220.000 de dosare evaluate de pensii, asta înseamnă includerea tuturor dosarelor într-un format electronic pe bază de indicatori care, în momentul în care vom stabili formula de recalculare a pensiilor, să fie folosiți pentru această recalculare propriu-zisă. Practic, întregul proces de recalculare are două etape: etapa evaluării, la care lucrăm acum și avem 220.000 de dosare, unele dintre ele erau în format electronic, și etapa recalculării, când este finalizată procedura legislativă.” (Raluca Turcan)

In privinta termenul estimat pentru finalizarea recalcularii pensiilor : „Noi am estimat ca întregul proces de recalculare a aproximativ cinci milioane de pensii să fie finalizat într-un an și jumătate. De aceea, inclusiv pe Planul Național de Redresare şi Reziliență luăm în calcul finanțare pentru reformarea sistemului de pensii, inclusiv consultanță pentru varianta optimă de recalculare a pensiilor și de suplimentare prin stimulente, pe o perioadă determinată, a personalului care să intre în acest proces de evaluare, unul foarte laborios. Nu vă ascund că personalul caselor de pensii este în momentul de față subdimensionat; practic, desfășoară două activități: activitățile curente de calculare a dosarelor, plus activitatea nouă de evaluare. În același timp, echipamentele și softul sunt foarte învechite și, pe PNRR, vom avea finanțare inclusiv pentru modernizarea echipamentelor electronice.”, a mai spus ministrul.

Articole similare

One Thought to “In ce stadiu se afla recalcularea pensiilor 07.04.2021”

  1. U

    Povesti povesti de adormit copii
    De fiecare data ,fiecare ministru al muncii are ce are cu pensiile si legea salarizarii
    Mai lasati-o dracului si ocupativa de ce este important

Comentariul tau aici