Majorari salariale la bugetari din 1 iunie -comunicat Ministerul Muncii, 08 iunie 2023

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT

Potrivit unui comunicat de presa publicat de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii sociale, salariile de bază ale personalului din sănătate și asistență socială, apărare, ordine publică și securitate națională se majorează, de la 1 iunie, la nivelul stabilit de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru anul 2022.

Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență care completează articolul I din OUG nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile personalului prevăzut în Anexa nr. II – Familia ocupațională de funcții bugetare “SĂNĂTATE ŞI ASISTENŢĂ SOCIALĂ” din Legea-cadru nr. 153/2017, se stabilesc la nivelul celor prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Măsură a fost luată de Executiv pentru o parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii și îngrijitoarele, care nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeași anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector.

De asemenea, ordonanța de urgență vizează majorarea salariilor de bază pentru angajații din asistență socială. În acest sens, s-a ținut seama de problema majoră cu care se confruntă acest domeniu, respectiv lipsa personalului de specialitate, precum și de provocările de care s-a lovit acest sistem (pandemia COVID, criza din Ucraina, creșterea numărului persoanelor vârstnice în România sau criza forței de muncă în domeniul asistenței sociale și migrarea acesteia).

Tot de la 1 iunie cresc și soldele și salariile de funcţie ale personalului prevăzut în Anexa nr. VI – Familia ocupațională de funcții bugetare “APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ” din Legea-cadru nr. 153/2017 care se stabilesc, de asemenea, la nivelul celor prevăzute pentru anul 2022.

Și în acest caz se urmărește eliminarea inechităților salariale, având în vedere că pentru o parte a personalului din Anexa nr. VI a fost deja atins nivelul soldelor și salariilor de funcție prevăzut de Legea-cadru pentru anul 2022, prin adoptarea OUG nr. 168/2022.

Sursa: Ministerul Muncii si Solidaritatii sociale.

Articole similare

2 Thoughts to “Majorari salariale la bugetari din 1 iunie -comunicat Ministerul Muncii, 08 iunie 2023”

  1. Un cetățean școlit de bugetari.

    Judeci eronat.Nu bugetarii te-a scolit ca astăzi sa poți fi ceia ce ești?Ai o minte foarte limitata.Reinscriete la școală ,,domnule,, .

  2. Adrian Popescu

    Mediul privat trudeste si plateste taxe si impozite . Din taxele si impozitele astea guvernul de tilhari si mincinosi ofera mariri salariale bugetarilor ( adica capuselor ordinare ale neamului ) . Si cind nu ajung banii din inacasari pentru maririle salariale ale bugetarilor , guvernul imprumuta ( pe seama incasarilor viitoare cu japca legala pe truda mediului privat ) .
    Bugetarul pentru mine este un vierme . Cea mai nenorocita si abjecta vietuitoare de pe fata pamintului .

Comentariul tau aici