Modificarile Codului Fiscal intra in vigoare la 1 iulie

Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificare Codului Fiscal a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finante, iar modificarile vor intra in vigoare de la data de 1 iulie.

In cazul impozitului de dobanzile la depozite,impozitul majorat la 16% va fi aplicat pentru dobanzile calculate de la 1 iulie, indiferent de data constituirii depozitelor.

Principalele modificari sunt:

– Impozitarea tichetelor de masa, a tichetelor de cresa, de vacanta si a tichetelor cadou

– Impozitarea veniturilor programatorilor (veniturile din salarii pentru activităţii de creare de programe pentru calculator)

– Impozitarea veniturilor din dobanzi (atat din depozite la termen, cat si din conturi curente)

– Impozitarea platilor compensatorii si a ajutoarelor primite, calculate in raport cu venitul lunar, salariul mediu pe economie sau salariu mediu pe unitate

– Introducea impozitului de 16% si pentru castigurile din tranzactii cu valori mobiliare, detinute de mai mult de un an (pana acum erau impozitate cu 1%); acesta prevedere se aplica si in cazul castigurilor realizate din tranzactionarea unitatilor de fond (emise de fondurile de investitii)

– De asemenea, incepand din 2011, cota de impunere a veniturilor obtinute din transferul titlurilor de valoare va fi de 16%, cu impunere anticipata in timpul anului de 10%, pentru persoane fizice rezidente.

– Scad deducerile in cazul veniturilor din drepturi de autor. Astfel, pragul de cheltuieli deductibile pentru cei platiti prin drepturi de autor va fi scazut de la 40% la 20%. Va fi pastrata impozitarea anticipata de 10%, aplicata acestor venituri in fiecare luna.

Gasiti atasat proiectul ordonantei de urgent pentru modificarea Codului Fiscal

Articole similare

Comentariul tau aici