Modificarile Codului Fiscal intra in vigoare la 1 iulie

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificare Codului Fiscal a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finante, iar modificarile vor intra in vigoare de la data de 1 iulie.

  In cazul impozitului de dobanzile la depozite,impozitul majorat la 16% va fi aplicat pentru dobanzile calculate de la 1 iulie, indiferent de data constituirii depozitelor.

  Principalele modificari sunt:

  – Impozitarea tichetelor de masa, a tichetelor de cresa, de vacanta si a tichetelor cadou

  – Impozitarea veniturilor programatorilor (veniturile din salarii pentru activităţii de creare de programe pentru calculator)

  – Impozitarea veniturilor din dobanzi (atat din depozite la termen, cat si din conturi curente)

  – Impozitarea platilor compensatorii si a ajutoarelor primite, calculate in raport cu venitul lunar, salariul mediu pe economie sau salariu mediu pe unitate

  – Introducea impozitului de 16% si pentru castigurile din tranzactii cu valori mobiliare, detinute de mai mult de un an (pana acum erau impozitate cu 1%); acesta prevedere se aplica si in cazul castigurilor realizate din tranzactionarea unitatilor de fond (emise de fondurile de investitii)

  – De asemenea, incepand din 2011, cota de impunere a veniturilor obtinute din transferul titlurilor de valoare va fi de 16%, cu impunere anticipata in timpul anului de 10%, pentru persoane fizice rezidente.

  – Scad deducerile in cazul veniturilor din drepturi de autor. Astfel, pragul de cheltuieli deductibile pentru cei platiti prin drepturi de autor va fi scazut de la 40% la 20%. Va fi pastrata impozitarea anticipata de 10%, aplicata acestor venituri in fiecare luna.

  Gasiti atasat proiectul ordonantei de urgent pentru modificarea Codului Fiscal


  Articole similare

 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Articole similare

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: