Note care se pot automatiza in contabilitate

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In contabilitate, in functie de posibilitatile pe care le ai la dispozitie poti face anumite automatizari. Prin automatizari se intelege faptul ca nu mai trebuie sa operezi manual notele contabile si ca acestea se genereaza automat, potrivit unui algoritm stabilit.

Iata cateva exemple:

-amortizarea;

-repartizarea cheltuielilor in avans;

-trecerea TVA neexigibila in deductibila/colectata la plata/incasarea unei facturi la un platitor de TVA la incasare;

-inchiderile conturilor de TVA;

-reevaluarea conturilor in valuta;

-facturarea recurenta;

-inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli.

Daca utilizezi SmartBill Conta poti sa faci automat aceste note contabile, utilizand diferitele optiuni ale programului, astfel:

In ce priveste amortizarea, dupa ce completezi registrul de imobilizari, poti accesa optiunea Note diverse – Inchidere de luna.


Daca bifezi Inregistreaza amortizare, se va calcula si inregistra automat amortizarea pentru luna selectata.

In mod similar, se poate alege inchiderea conturilor de TVA, reevaluarea soldurilor in valuta si inchiderea conturilor de venituri si cheltuieli.

In ce priveste achizitiile si vanzarile pe care le fac persoanele cu TVA la incasare, aplicatia va inregistra in momentul inregistrarii operatiunii,  TVA ca fiind neexigibila, iar la momentul incasarii/platii, va transfera automat TVA din neexigibila in deductibila sau colectata, dupa caz.

Pe langa aceste operatiuni, mai ai cateva automatizari importante in SmartBill :

  • Poti importa extrasele de cont in format .csv de la bancile care furnizeaza extrasul in acest format, si aplicatia va propune automat conturile pe care sa se inregistreze, potrivit unui algoritm propriu;

Liniile importate vor trebui verificate si validate pentru a se opera in contabilitate.

  • Daca detii modulul de SmartBill Gestiune poti importa facturile de achizitii si facturile de vanzare printr-o simpla sincronizare. Poti face sincronizarea cand doresti. In aplicatie se va vedea care este data ultimei sicronizari.
  • Poti defini note repetitive pentru operatiuni recurente:
  • de asemenea, ai modulul de salarizare incorporat in aplicatia de contabilitate, care iti permite sa inregistrezi notele contabile de salarii direct, dupa calculul salarial, fara a mai fi nevoie sa inregistrezi nimic manual.

Articole similare

Comentariul tau aici