Persoane fizice cu averi mari – Proiect de ordin ANAF

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

ANAF a publicat in 30.01.2023 un proiect de ordin cu privire la persoanele fizice cu averi mari.

1.Care e suma pentru care poti sa fi incadrat ca si PF cu avere mare?

Persoana fizică cu avere mare este persoana fizică rezidentă fiscal în România, care deține o avere, atât în România, cât și în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul în lei, calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimării averii, stabilit de BNR, pe baza datelor deținute/obținute de ANAF, în conformitate cu dispozițiile legale.

2. In baza a ce e calculata averea?

Estimarea averii se face pe baza datelor și informațiilor deținute sau obținute de ANAF, cu privire la următoarele elemente
patrimoniale:
a) bunurile imobile deținute;
b) bunurile mobile deținute;
c) activele financiare deținute.

3. Ce sunt grupurile de PF cu averi mari?

Grupul persoanelor fizice cu averi mari este constituit din persoane fizice a căror avere estimată îndeplinește condiția prevăzută la art.1 alin. (1), în limita numărului aprobat de conducerea ANAF, la propunerea Direcției Generale Control Venituri PF.

4. Ce este grupul extins?

Grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari este constituit din Grupul persoanelor fizice cu averi mari și din persoanele fizice soți/soții și rude de până la gradul al doilea ai/ale acestora.

5. Exista notificari din partea ANAF in cazul in care te afli in acest grup al persoanelor cu averi mari?

Da, ANAF va notifica persoanele fizice cu privire la faptul ca acestea fac parte din grupul persoanelor fizice cu averi mari

6.Cat de des se actualizeaza aceste grupuri?

Grupul de persoane fizice cu averi mari se actualizează o dată la 3 ani, în sensul introducerii persoanelor fizice care îndeplinesc criteriul prevăzut la art. 1 și o dată la 6 ani, în sensul eliminării persoanelor fizice care nu mai îndeplinesc acest criteriu.

Articole similare

Comentariul tau aici