Proiectul debirocratizarii microintreprinderilor cu pana la 9 angajati fost aprobat in sedinta de guvern din 28.04.2021

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In sedinta de Guvern din 28.04.2021 au fost aprobate 4 ordonante de urgenta care tin de Ministerul Muncii.

Una dintre ele se refera la eliminarea obligativitatii anumitor documente in cazul microintrepriderilor care au pana la 9 angajati.

Despre acest proiect am mai scris aici: Eliminarea obligativitatii fisei postului, condicii de prezenta si a regulamentului intern pentru micro care au sub 9 salariati

„În ceea ce privește debirocratizarea pentru întreprinderile mici și mijlocii, prin măsurile adoptate astăzi am reușit să eliminăm anumite sarcini administrative inutile. De prevederile acestei ordonanțe de urgență vor beneficia aproximativ 450.000 de microîntreprinderi și conținutul acestei ordonanțe de urgență, practic, conduce la o gură de oxigen pentru angajatorii care, de multe ori, se simțeau sufocați de numărul de hârtii pe care trebuiau să le completeze pentru angajații pe care îi aveau. De aceea, fișa postului, foaia de prezență și regulamentul intern vor putea fi completate sau respectate verbal, existând obligativitatea existenței acestora în scris, doar dacă angajatul solicită lucrul acesta în scris. Așadar, se elimină fișa postului, fișa de prezență și regulamentul intern și acestea rămân valabile doar la solicitarea angajatului în scris către angajator”, a declarat Ministrul Muncii la finalul sedintei de Guvern din 28.04.2021.

Articole similare

Comentariul tau aici