Registrul unic de control ar putea deveni electronic

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

O propunere legislativa recent inregistrata la Senat spre dezbatere vizeaza introducerea unei aplicaţii pentru Registrul unic de control electronic care sa fie pusă la dispoziţia contribuabililor de Ministerul Finanţelor, urmand ca utilizarea acestuia in format fizic, sa fie o exceptie.

Potrivit propunerii, aplicaţia Registrul unic de control electronic ar urma sa fie pusă la dispoziţie gratuit de către Ministerul Finanţelor şi structurile sale, ca parte a serviciilor accesibile prin SPV, şi nu va presupune nici o procedură de înregistrare în aceasta.
Opţional, contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, care nu dispun de niciun mijloc de conexiune la internet la sediul social sau la punctele de lucru pot utiliza registrul unic de control în format fizic.

Modificările propuse vor avea un impact pozitiv social, prin scăderea costurilor de conformare ( costurilor asociate cu achiziţia, păstrarea şi arhivarea unor registre fizice) şi prin creşterea transparenţei actelor de control, se arata in expunerea de motive asociata proiectului.

Articole similare

Comentariul tau aici