Scadente importante 26 iunie 2023

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

26 iunie 2023 este termenul final pentru depunerea declaratiilor de impozit pe profit /venitul microintreprinderilor si de plata aferente trimestrului 4 2022.

Reamintim ca pe perioada aplicării prevederilor OUG 153/2020 (perioada 2021-2025) termenele pentru depunerea declarațiilor și pentru plata impozitului sunt următoarele:

a) pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit, prin derogare de la prevederile art. 41 și 42 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declarației anuale privind impozitul pe profit și plata impozitului pe profit aferent anului fiscal respectiv este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor, iar pentru contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5) din Codul fiscal până la data de 25 a celei de-a șasea luni inclusiv de la închiderea anului fiscal modificat;

b) pentru contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, prin derogare de la prevederile art. 56 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declarației aferente trimestrului IV și plata impozitului aferent acestui trimestru este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor;

c) pentru plătitorii de impozit specific unor activităţi, prin derogare de la prevederile art. 8 din Legea nr. 170/2016, cu completările ulterioare, termenul pentru depunerea declaraţiei aferente semestrului II (FORMULAR 100) şi plata impozitului aferent acestui semestru este până la data de 25 iunie inclusiv a anului următor.

Articole similare

Comentariul tau aici