Studentii pot depune pana in 30 septembrie 2020 proiecte in cadrul programului Innotech-Student

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Proiectul Innotech-Student este adresat :

  • studenților,
  • studenților doctoranzi și
  • cursanților înscriși la colegii care au un plan de afaceri și vor să acceseze fonduri europene.

Studenții pot propune un plan de afaceri și primesc consiliere, finanțare și stagii de practică racordate la nevoile afacerii lor. În prealabil, instituțiile de învățământ sau ONG-urile vor realiza proiecte de Educație Antreprenorială pentru a îi susține pe studenți.

Perioada de depunere proiecte: 22 iulie – 30 septembrie 2020.

Bugetul proiectului este de 20 milioane euro.

Proiectul prevede finanțarea schemelor antreprenoriale ale studenților români din numeroase domenii care sunt inovatoare și aduc o valoare adăugată reală. Acesta își propune să încurajeze studenții să își pună în practică viziunea, dar și spiritul lor antreprenorial.

Banii vor fi acordați în două tranșe – 75% la înființarea companiei, iar cea de-a doua, de 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că pot realiza profituri de 30% din grantul inițial de 75%. În primul an de activitate vor fi finanțate și salariile angajaților firmelor înființate.

Valoare proiect: max. 2 milioane euro. Min. 70% din bugetul proiectului va fi alocat subvențiilor pentru înființarea afacerilor (cheltuieli care intră sub incidența ajutorului de minimis).

Valoarea maximă acordată pentru planurile aprobate este de 100.000 euro/ plan de afaceri, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și se acordă numai întreprinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri sunt selectate.

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită, în parte, este stabilit proporțional cu numărul de locuri de muncă create, după cum urmează:

  • Ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 40.000 de euro dar mai mică sau egală cu 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 de euro dar mai mică sau egală cu 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 de euro dar mai mică sau egală cu 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create

Articole similare

Comentariul tau aici