150.000 de romani lucreaza ca soferi de camioane pe soselele din Europa- documentul portabil A1, diurne

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ministrul Muncii Raluca Turcan a mentionat intr-un comunicat publicat pe pagina personala de Facebook ca in prezent sunt 150.000 de români care lucrează ca șoferi de camioane pe șoselele din Europa și drepturile lor, în calitate de angajați, trebuie să fie respectate în condițiile impuse de legislația națională.

Raluca Turcan: „Companiilor de transport trebuie să asigure condiții de salarizare transparentă, corectă și în acord cu salariile de pe piața europeană. Este un mesaj pe care îl dau mai ales companiilor angajatoare, cunoscut fiind că, de multe ori, există diferențe de condiții de lucru și de salarizare a angajaților din estul Europei.

Autoritățile din România și ministerul Muncii colaborează și fac schimb de informații cu autoritățile din celelalte state europene și nu există toleranță față de munca la negru și nici față de discriminare, iar aici mă refer la controale pentru verificarea corectitudinii detașărilor pe care le fac transportatorii cu privirea la îndeplinirea condițiilor de obținere a certificatului portabil A1, folosit în vederea detașării, precum și la modul în care au fost plătiți șoferii, cu respectarea legii diurnelor, în vederea detașării ”.

O alta problema identificata in acest domeniu este faptul ca lipsesc în jur de 100.000 de locuri unde șoferii pot parca peste noapte, iar deficitul este și mai mare pentru astfel de locuri care oferă condiții sigure.

Articole similare

Comentariul tau aici