Amenzi contraventionale, zile libere legale, deconturile angajatilor

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Proiect de Ordin pentru reglementarea unor aspecte privind rezidenta in Romania a persoanelor juridice straine

MFP a lansat in dezbatere publica un proiect legislativ care vizeaza reglementarea unor aspecte privind rezidenţa în România a persoanelor juridice străine.

Propunere legislativa privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale

O noua propunere legislativa inregistrata vizeaza eficientizarea achitarii amenzilor contraventionale.

Deconturile angajatilor – inregistrare in contabilitate

Deconturile angajatilor reprezinta un capitol important al contabilitatii, mai ales daca vorbim de firme ale caror angajati pleaca des in delegatie.

MFP a lansat o platforma de monitorizare a ajutoarelor de stat

Ministerul Finanțelor a anunțat in 14.04.2021 lansarea platformei on-line de tip ”monitoring tool”, prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie

Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat turism si alimentatie cf. OUG 224/2020 – proiect

Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă acordarea de sprijin financiar din fonduri publice naționale și/sau din fonduri externepentru întreprinderile din domeniul turismului și alimentației publice, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID 19.

Tratamentul fiscal al cadourilor de Paste acordate angajatilor

Conform art. 76 alin.(4) lit. a) din Codul fiscal, următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:

Cum vor scadea firmele din taxe sumele pentru educatia timpurie acordate pana la 1 aprilie 2021? Proiect MFP din 15.04.2021

MFP a publicat in 15.04.2021 un proiect legislativ care are in vedere necesitatea instituirii unei proceduri de aplicare a prevederilor referitoare la scăderea din impozitul pe salarii reţinut de contribuabil pentru angajaţi, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate, a sumelor reprezentând cheltuieli cu educația timpurie care depășesc impozitul pe profit datorat, care au fost în vigoare până la 1 aprilie 2021.

Declaratii scadente in 20 aprilie

Marti, 20 aprilie vor deveni scadente urmatoarele declaratii:

Monografie contabila pentru constructii destinate vanzarii

Presupunem ca o entitate construieste un imobil in vederea vanzarii ulterioare . Vom vedea cum se contabilizeaza costurile aparute cu aceasta ocazie.

Cand se utilizeaza contul 6651 si cand 668?

Atat contul 6651 cat si contul 668 fac parte din categoria cheltuielilor financiare.

Zile libere legale- Pastele si 1 mai 2021

Urmatoarele zilele libere legale pe calendarul de munca 2021 sunt:

Controlul profitabilitatii firmei -Pastila de contabilitate- cu Alina Demeter (material video)

Pe data de 7 aprilie 2021 la Pastila de contabilitate am discutat cu Alina Demeter despre Controlul profitabilitatii firmei.

Despre raspunderea profesionala a contabililor – cu Marius Maier – la Pastila de contabilitate (material video)

Dragi prieteni, la Pastila de contabilitate din 14.04.2021 l-am avut invitat pe Marius Maier, Managing Partner CMC GRUP Broker de Asigurare (www.cmcasigurari.ro). Are o experienta de peste 20 de ani in asigurari.

Declaratia pe propria raspundere a administratorului – ce este si amenzi in cazul neatasarii la bilant

Declaratia pe propria raspundere a administratorului este un document care insoteste situatiile financiare si este prevazut la art. 30 si 31 din Legea contabilitatii.

Articole similare

Comentariul tau aici