Jurnalistii ar putea fi scutiti de impozit pe venit – proiect

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Recent, a fost supus spre dezbatere un proiect legislativ de modificare a Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Potrivit acestui proiect legislativ, jurnalistii ar putea fi scutiti de la plata impozitului pe venit, astfel ca dupa punctul 47 al articolului 7 din Codul Fiscal s-ar putea introduce un nou punct care sa aiba urmatorul cuprins:

“48. activitate de jurnalism – cercetarea, investigarea, interpretarea si comunicarea stirilor si informatiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului si altor mijloace de informare in masa, respectiv controlul functionarii tehnice a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, care se desfasoara in baza unui contract de munca si unui contract de drepturi de autor.”

Pe de alta parte, dupa punctul 4 al articolului 60 s-ar putea introduse un nou punct, care sa aiba urmatorul cuprins:

“5. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1)-(3) si pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, ca urmare a desfasurarii activitatii de jurnalism, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului muncii si justitiei sociale si al ministrului finantelor publice.”

Atentie! Momentan prevederile mai sus mentionate sunt doar la stadiul de proiect legislativ.

Articole similare

Comentariul tau aici