Legea voluntariatului s-a modificat prin Legea 211/2022

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, s-a modificat recent prin Legea 211/2022, publicata in MOF nr.698 din 13 iulie 2022.

Se extinde reglementarea participarii la voluntariat a persoanelor fizicela de la activitățile de voluntariat desfășurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ la activitățile de voluntariat desfășurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de persoane juridice de drept public sau de drept privat fără scop lucrativ, precum și la cele organizate de întreprinderi sociale sau întreprinderi sociale de inserție.

Se modifica definitia organizatiei gazda . Aceasta este redefinita drept persoana juridică de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ, ori întreprinderea socială sau întreprinderea socială de inserție, care organizează și administrează activități de voluntariat.

Se introduce si o completare a Legii nr. 219 din 23 iulie 2015 privind economia socială. Astfel, intreprinderile sociale și întreprinderile sociale de inserție au obligația de a transmite la agenția de ocupare și o copie după registrul de evidență a voluntarilor odată cu depunerea raportului de activitate anual prevăzut de prezenta lege.

Articole similare

Comentariul tau aici