Oficial! Reglementarea vechimii in munca la PFA-Legea 125/2022

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

In data de 05.05.2022 s-a promulgat prin decret Legea 125/2022 care aduce o completare OUG nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Mai precis, este vorba de recunoasterea vechimii in munca la PFA-uri , in anumite conditii.

Perioada în care o persoană fizică autorizată desfăşoară activităţi economice în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă constituie vechime în specialitate cu îndeplinirea următoarelor condiţii:
a) activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
b) este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.
Vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Articole similare

One Thought to “Oficial! Reglementarea vechimii in munca la PFA-Legea 125/2022”

  1. Roxana Lupuleasa

    Buna ziua. Imi puteti spune, va rog si care sunt documentele care trebuie solicitate de la ANAF (sau din alta parte) care pot dovedi vechimea in munca ca PFA pentru un PFA deschis in 2010?. Multumesc

Comentariul tau aici