Abonamente pentru servicii medicale private – scutire impozit in limita a 400 euro/an

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Daca un angajat alege sa detina un abonament de servicii medicale, va fi scutit de plata impozitului, in limita a 400 de euro pe an. Aceasta a fost adoptata, prin OUG nr. 3/6 ianuarie 2017, o modificare a Legii 227/2015, prin care se introduce deductibilitatea pentru abonamentele de servicii medicale.

Ce prevede Codul fiscal 2016?

In art. 78 alin. (2), lit. a), pct. (iv) se prevede faptul ca impozitul lunar prevazut la alin. (1) se determina astfel:
a) la locul unde se afla functia de baza, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinata ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii in Romania sau in conformitate cu instrumentele juridice internationale la care Romania este parte, precum si, dupa caz, a contributiei individuale la bugetul de stat datorata potrivit legii, si urmatoarele:
(…).

(iv) primele de asigurare voluntara de sanatate conform Legii nr. 95/2006, republicata, suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro.

Ce se va modifica din 2017?

Potrivit art. 78 alin. (2), lit. a), pct. (iv), “primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii nr. 95/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro”.

Autor articol: Diana Dragomir, economist, profil Linkedin -click aici-

Articole similare